A szksges hozzvalk:
20 dkg margarin, 50 dkg mz, 25 dkg cukor, 1 csomag mzeskalcs fszerkeverk (nizs, fahj, gymbr, kaka, kardamon, szegfszeg, szegfbors, szerecsendi), 1,5 dkg kaka, 1 kg liszt, 1 csomag stpor, 2 db tojs, 3 tojsfehrje, 35 dkg porcukor. |
![]() |
Az elkszts menete: A margarint kevergetve felforrstjuk a mzzel, a cukorral, a fszerkeverkkel s a kakaval, addig melegtjk, mg a cukor elolvad. Hagyjuk kihlni. A lisztet sszekeverjk a stporral s egy csipet sval. A tojsokat felverjk, s a mzes masszba keverjk. Beledolgozzuk a lisztes keverket, s letakarva legalbb 1 rt pihentetjk. Kzben elksztjk a sablonokat, dszeket. A stt elmelegtjk. A tsztt kinyjtjuk, a sablonok segtsgvel kivgjuk a formkat, majd stlemezre tesszk, megstjk, hagyjuk kihlni. A tojsfehrjt sszekeverjk a porcukorral, ezzel ragasztjuk ssze az elemeket, s ezzel is dsztjk. J tvgyat! Eddig 918 alkalommal tekintettk meg ezt a receptet. |