A szükséges hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 evőkanál cukor, 3 tojás sárgája, tejföl, 3 dkg élesztő. A diós töltelékhez: 40 dkg darált dió, 2 dl tej, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor. A mákos töltelékhez: 3 dl tej, 15 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 40 dkg darált mák. A gesztenyés töltelékhez: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, porcukor (ízlés szerinti mennyiség), rum (ízlés szerinti mennyiség). |
![]() |
Az elkészítés menete: A hozzávalókat összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk. A diós töltelékhez 40 dkg darált diót 2 dl tejjel felfőzünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot, és sűrűre főzzük. A mákos töltelékhez felforralunk 3 dl tejet, 15 dkg cukrot, 1 vaníliáscukrot, 40 dkg darált mákot adunk hozzá, és sűrűre főzzük. A gesztenyés töltelék alapanyagait összedolgozzuk. A cipókat kinyújtjuk téglalap alakúra, majd a tölteléket elsimítjuk az egész tésztán. A rövidebbik széleket behajtjuk, majd a hosszabbik szélén feltekerjük. Tepsibe téve tojássárgájával megkenjük, majd tojásfehérjével is. A tésztát kicsit megszurkáljuk, és sütőbe tesszük. Arany barnára sütjük. Jó étvágyat! Eddig 1079 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |