A szükséges hozzávalók:
4 evőkanál zselatin, 2 dl édes fehérbor, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejszín, 2 - 3 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 8 szelet toast kenyér vagy 2 szelet ujjnyi vastag piskótalap, 2 fürt fehér szőlő. A tetejére: 1 csomag tortabevonó zselé, 1,5 dl édes fehérbor, 2 evőkanál cukor. |
|
Az elkészítés menete: Először a túrós borkrémet készítjük el. Ehhez a zselatint a borban feloldjuk, majd a tűzre tesszük, és felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Langyosra hűtjük, és az áttört túróba keverjük. A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a túróval óvatosan összeforgatjuk. Egy hosszúkás formát folpakkal kibélelünk, a kenyerek héját levágjuk, és 4 szeletet a forma aljába illesztünk, vagy az egyik piskótalapot belefektetjük. (Ha hosszúkás formájú piskótalapot vásárolunk, elég belőle 2 vékony szelet a tortához.) A krém felét rásimítjuk, majd a megmosott és leszemezett szőlő felét rászórjuk. Ezután újabb 4 lehéjazott kenyérszelet vagy piskótalap, a maradék krém és szőlő következik. A formát letakarjuk, 1-2 órára a hűtőszekrénybe állítjuk, hogy a túrókrém megdermedjen, és a süteményt szépen lehessen szeletelni. A tortazselét a bor és ugyanannyi víz keverékével, valamint a cukorral a tasakján olvasható előírás szerint felmelegítjük. Amikor langyosra hűlt, a süteményt bevonjuk vele, és újra hagyjuk megdermedni. A kész tortát a folpak segítségével kiemeljük a formából, a fóliát lehúzzuk róla, majd ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk. Jó étvágyat! Eddig 561 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |