ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDIN A LEVELEZÉS ÉS A PROFILOK MEGTEKINTÉSE IS INGYENES! |
|
A szükséges hozzávalók:
10 evőkanál bodzaszörp, 4 evőkanál porcukor, 2 tojás, 25 dkg mascarpone, 18 dkg tejföl, 1 csipet só, 1 dl meleg víz, 15 dkg babapiskóta. A díszítéshez: fehércsokoládé, bodzaszörp. |
|
Az elkészítés menete: A cukrot, 5 evőkanál bodzaszörpöt és a 2 tojássárgáját fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a mascarponét és még 3 evőkanál bodzaszörpöt. A tojásfehérjéket felverjük 1 csipet sóval, majd a mascarponés krémbe forgatjuk, hűtőbe tesszük. 1 dl meleg vízzel elkeverünk 5 evőkanál bodzaszörpöt. A babapiskóták felét egy üvegtál aljára rendezzük. A bodzás víz felével megcsepegtetjük, majd a krém felét rákenjük, kirakjuk a maradék bodzás vízben megmártott piskótákkal, végül befedjük a maradék krémmel. 5 órára hűtőbe tesszük. A fehércsokoládét lereszeljük vagy forgácsokra vágjuk, ezzel díszítjük az elkészült desszertet. Tálaláskor ízlés szerint néhány csepp bodzaszörppel díszítsük - kínáljuk. Jó étvágyat! Eddig 530 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |