A szükséges hozzávalók:
25 dkg eper, 1 dl 100%-os narancslé, 1-2 evőkanál cukor, 1-2 evőkanál konyak, kb. 16 db babapiskóta. A mascarpone krémhez: 3 tojás, 3 csomag vaníliás cukor, 50 dkg mascarpone sajt. A tetejére: kakaópor. Az öntethez: 25 dkg eper, 2-3 evőkanál cukor. |
|
Az elkészítés menete: Az epret kicsumázzuk, megmossuk, majd a narancslével, a cukorral és a konyakkal turmixoljuk. A krémhez a tojások sárgáját a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd a hideg mascarponéval simára eldolgozzuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Egy kb. 2 literes, babapiskótányi széles, téglalap alakú pudingformát sütőpapírral kibélelünk. A sajtkrém felét belesimítjuk. A fele babapiskótát egyesével az eperszirupba forgatjuk, a krémre rakosgatjuk. Erre ismét krém, majd áztatott babapiskóta kerül. Alufóliával letakarjuk, hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, eperöntettel körbelocsoljuk. Utóbbi úgy készül, hogy a kicsumázott epret a cukorral turmixoljuk, átszűrjük. Jó étvágyat! Eddig 485 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |