ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY TÁRSKERESŐ OLDAL. - AKI KERES AZ ITT BIZTOSAN PÁRRA TALÁL! |
|
A szükséges hozzávalók:
20 dkg töltött mézeskalácsszív, 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 50 dkg liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál fahéj, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (ánizs, fahéj, gyömbér, kakaó, kardamon, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió), 1 üveg (kb. 355 gramm) almaszósz, 20 dkg sárgabaracklekvár, 15 dkg étcsokoládé. |
![]() |
Az elkészítés menete: A tésztához valókat összekeverjük: először kicsit megolvasztjuk a vajat, beleütjük a 4 tojást, beletesszük a vaníliás cukrot, a cukrot, és ezt simára keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is (liszt, szódabikarbóna, fűszerek, almaszósz). Kézi robotgéppel egynemű tésztává keverjük, majd beletesszük a darabokra vágott mézeskalácsszíveket. Az így kapott tésztát 26 cm-es, kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 50 perc) készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megkenjük forró sárgabaracklekvárral. Ha kihűlt a tetejét megkenjük forró gőz fölött olvasztott étcsokoládéval. Megjegyzés: A torta ízvilága karácsonyi hangulatot idéz. Jó étvágyat! Eddig 544 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |
A LEGSZEBB INGYEN ELÉRHETŐ SZÖVEGES, FACEBOOKOS BORÍTÓKÉPEK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu
![]() Zenék Online: SP, Janicsák Veca, toplista, nagykoncertek, letöltések! |
  | ![]() Hasznos linkek egy helyen. - Aki keres, az itt biztosan talál! |
webmester:
Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu