A szükséges hozzávalók:
80 dkg mascarpone, 10 tojássárgája, 24 dkg cukor, 50 dkg főtt gesztenye vagy 70 dkg nyers gesztenye, 1,5 dl gesztenyelikőr, 30 dkg babapiskóta. |
![]() |
Az elkészítés menete: Ha nyers gesztenyével dolgozunk, akkor megsütjük, megpucoljuk. Ha előfőzöttet használunk, sütőben kicsit megszárítjuk, megpirítjuk. Pár szemet félreteszünk, a többit darabosra pépesítjük. A tojássárgákat a cukorral keményre verjük, hozzákeverjük a mascarponét, a pépes gesztenyét és fél dl gesztenyelikőrt. A maradék gesztenyelikőrt kevés vízzel felmelegítjük, belemártogatjuk a babapiskótát, és a krémmel rétegezve tálba tesszük. Legalább 2 órát hűtőben pihentetjük, majd az egész gesztenyékkel díszítve, édes tejszínnel tálaljuk. Jó étvágyat! Eddig 1423 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |