A szükséges hozzávalók:
2 bögre olívaolaj, 1/2 bögre frissen facsart narancslé, 1/2 bögre konyak, 1 bögre cukor, 1 lapos kiskanál fahéjpor, 1 kiskanál reszelt naracshéj, 2 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 7 bögre finomliszt, durvára tört dió. A sziruphoz: 2 pohár víz, 1 pohár méz, 2 pohár cukor, 1 kiskanál citromlé, 1 rúd fahéj. |
![]() |
Az elkészítés menete: Közepes sebességen mixerrel fölverjük az olajat, a narancslevet és a konyakot a cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat és a lereszelt narancshéjat. Mély tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, majd beletesszük a cukros masszát. Jól összekeverjük, majd összegyúrjuk. A masszából kis tojásdad alakú gombócokat formázunk, és kissé összelapítjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsin 25 - 30 percig sütjük 170 fokon, míg szépen megpirulnak. Közben előkészítjük a szirupot: mély lábosba tesszük a vizet, a mézet, a cukrot, a citromlevet és a fahéjat. Forrástól 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Kivesszük a süteményt a sütőből és amíg még meleg, leöntjük a meleg sziruppal. Kb. 20 percig hagyjuk, hogy magába szívja a szirupot. A süteményeket meg is fordíthatjuk, ha azt akarjuk, hogy sziruposabbak legyenek. Kivesszük a tepsiből, és tálra rendezzük, tetejét tört dióval és fahéjporral szórjuk meg. Jó étvágyat! Eddig 648 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |