A szükséges hozzávalók:
1 kg vegyes gyümölcs, 2-3 evőkanál citromlé, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 2 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, 1 csomag kész piskótalap (kb. 30 dkg), 6 evőkanál illatos likőr (triple sec). A díszítéshez: citromfű levelek. |
|
Az elkészítés menete: A gyümölcsöket megtisztítjuk, felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meghintjük citromlével, lazán összekeverjük, majd lecsepegtetjük (mélyhűtött, szobahőmérsékleten felengedett gyümölcsöt, befőttet is használhatunk, az a fontos, hogy ne áztassa el a krémet!). A mascarpone sajtkrémet habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és több részletben a tojáskrémbe forgatjuk (egy kicsit híg lesz, nem baj!). Lehetőleg olyan piskótalap csomagot használjunk, amelyben vegyesen van fehér és kakaós. A piskótalapok felével kibélelünk egy négyszögletes üvegtálat, meglocsoljuk a likőr felével, majd megkenjük a krém felével, és belenyomkodjuk a gyümölcs felét. Beborítjuk a maradék piskótalapokkal, meglocsoljuk a maradék likőrrel, elsimítjuk rajta a maradék krémet, végül változatosan kirakjuk a maradék gyümölccsel. Lazán ráfektetett, de pontosan illesztett alufóliával lefedjük a tálat, és legalább 6 órára / 1 éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalásig hidegen tartjuk, majd kb.6x6 cm-es kockákra vágjuk, és a citromfű levelekkel díszítjük. Jó étvágyat! Eddig 509 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |