A szükséges hozzávalók:
4 tojásfehérje, 28 dkg porcukor, 1 evőkanál citromlé (100%-os). |
|
Az elkészítés menete: A leírt nyersanyagokat tegyük habüstbe, állítsuk a tűzhelyre tett hideg vízzel félig töltött lábasba. Most kezdjük el a vizet hevíteni alatta, és egyúttal elkezdjük a habot verni. Addig verjük, keverjük, amíg a hab az alakját megtartja. A kész habcsókot változatosan ízesíthetjük és alakíthatjuk. Sütni nem szabad, csak langyos sütőben szárítani. A habcsók felrakása előtt a sütőlapot ne kenjük meg: a kellően kiszáradt habsüteményt megérintve, a helyéről elmozdul. A kialakított süteménynek emelkednie, színesednie szárítás közben nem szabad. Készíthetünk belőle csillagos csővel ellátott nyomózsákból koszorút, piramis alakú habcsókot, amelyet a sütőlapra tett fél dióra nyomunk. Kócos csók: a leírt habmennyiséghez 35 dkg durvára vágott diót keverünk. Két kiskanállal egyenlő nagyságú kis gömböket rakunk a sütőlapra. Kókuszcsók: az elkészített habcsók anyagához 25 dkg kókuszreszeléket keverünk. Jó étvágyat! Eddig 521 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |