|
A szükséges hozzávalók:
70 dkg liszt, 6 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 kávéskanálnyi só, 1 bögre darált mák, 4 evőkanál méz, 1 csomag vaníliás cukor. |
![]() |
Az elkészítés menete: Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót és még 2 dl langyos tejet, s jól átdolgozzuk. Ha elválik a táltól, akkor jó. Ruhával letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesztjük. Ezután hosszúra kinyújtjuk, majd 2 ujjnyi széles csíkokra szeleteljük, kígyóformára sodorva tepsibe tesszük, és világosra sütjük. A kisült tésztát kis darabokra vágjuk, egy tálba rakjuk, és forró vaníliás tejjel leöntjük. Rárakjuk a mézet, a mákot, majd jól összerázzuk és tálaljuk. Jó étvágyat! Eddig 521 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |