ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU! |
|
A szükséges hozzávalók:
1,25 dl víz, 15 dkg méz, 25 dkg cukor, 10 dkg margarin, 60 dkg liszt, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3/4 csomag mézeskalács fűszerkeverék (ánizs, fahéj, gyömbér, kakaó, kardamon, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió). |
|
Az elkészítés menete: A mézet, a cukrot, a margarint és a vizet összekeverjük, majd feltesszük egy lábosba melegedni. Nem szabad forrnia, csak egyet kell buggyannia. Ezután egy másik tálban összekeverjük a fűszereket, a lisztet, a szódabikarbónát, és hozzáöntjük a meleg hozzávalókat. Mikor már nem annyira meleg az egész, eldolgozunk benne egy tojást. Az a legjobb, ha a tésztánk ezután 2 - 3 éjszakát pihen a hűtőben. Mielőtt sütjük, kinyújtjuk (kb. 1 mm-esre) és formázzuk. 180 fokos sütőben úgy 10 percig sütjük, de ez változhat. Díszítésként összekeverünk 1 tojásfehérjét 8 dkg cukorral és egy fél kávéskanálnyi ecettel és tubusba téve díszítjük a már kisült és kihűlt tésztát. Megjegyzés: Kiválóan alkalmas karácsonyfa díszítéséhez is. Jó étvágyat! Eddig 577 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |