A szükséges hozzávalók:
8 db citrom vagy bármilyen lédús gyümölcs, cukor, 1 kis csomag gyümölcsös zselatinpor, 10 dkg tortabevonó csokoládé. |
|
Az elkészítés menete: A gyümölcsöt kifacsarjuk, elkeverjük benne a cukrot. A levet felmelegítjük, beleszórjuk a zselatinport, majd addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Kb. 1,5 - 2 cm vastagságban öntsük a masszát egy tepsi aljára, és hagyjuk megdermedni. Amikor szelhetővé válik, felkockázzuk, és egyesével mártsuk a gőz felett megolvasztott és kissé hűlni hagyott csokiba. Vigyázzunk a csoki hőfokára, mert ha túl forró, akkor felolvasztja a zselét. Ezután csomagolhatjuk tetszés szerint, és mehet is a karácsonyfára. Jó étvágyat! Eddig 514 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |