ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU! |
|
A szükséges hozzávalók:
1 rúd vanília, 2,5 dl tej, 4 tojássárgája, 15 dkg cukor, 3 evőkanál zselatin, 2,5 dl tejszín, 10 dkg őszibarackbefőtt, 8-10 szem mélyhűtött eper vagy málna, 1 kerek piskótalap; a tetejére: tojáscukrok, porcukor. |
![]() |
Az elkészítés menete: A vaníliarúd kikapart belsejét a tejbe szórjuk, majd felmelegítjük, de éppen mielőtt forrni kezdene, lehúzzuk a tűzről. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és a forró tejbe csorgatjuk. Visszatesszük a tűzre, és lassan kevergetve addig főzzük, amíg forrni nem kezd. Ekkor a tüzet elzárjuk, és a zselatint egy kevés langyos vízben feloldva a tojásos krémbe keverjük. Amikor a krém kihűlt, a kemény habbá vert tejszínt és az apróra vágott gyümölcsöket lazán beleforgatjuk. Egy félgömb alakú formát fóliával kibélelünk, és a tejszínes krémet beleöntjük. A piskótából egy 2 centi vastag lapot vágunk, a tál tetejére illesztjük, letakarjuk, és legalább 6 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Ezután a habos félgömböt tálra borítjuk - így a piskóta kerül alulra -, és a fóliát lehúzzuk róla. A maradék piskótából apró kockákat vágunk, amiket a tojáscukrokkal váltakozva a gömb oldalára tapasztunk. Porcukorral bőven meghintve, cikkekre vágva tálaljuk. Jó étvágyat! Eddig 3314 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |