ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY TÁRSKERESŐ OLDAL. - AKI KERES AZ ITT BIZTOSAN PÁRRA TALÁL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - süteményes - receptek - sütemények - receptje - süti - fényképpel - fényképekkel - tiramisu
A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Akár elad, akár vesz, az Apró Net oldalán jó helyen jár!

Sütemény receptek/Marcipános - meggyes húsvéti kalács

A szükséges hozzávalók:

A tésztához:
150 ml víz,
1 db tojás,
75 g reszelt alma,
450 g finomliszt,
2 evőkanál sovány tejpor,
50 g cukor,
40 g puha vaj,
teáskanál instant élesztő.
A töltelékhez:
225 g magozott meggybefőtt,
250 g marcipán reszelve,
1,5 teáskanál őrölt fahéj.
A kenéshez és szóráshoz:
1 db tojásfehérje,
2 evőkanál tejszín,
1 evőkanál dekorcukor,
2 evőkanál mandulaforgács.

Süteményreceptek/Receptek. Marcipnos - meggyes hsvti kalcs receptje - fényképekkel - sütemények - receptek - tiramisu - fényképpel - süti - receptje - süteményes


Az elkészítés menete:

A vizet, tojást, a hámozott, reszelt almát a kenyérsütő formába tesszük.
Rászórjuk a lisztet, majd beletesszük a forma átellenes sarkaiba a tejport, vajat, és a cukrot.
Az élesztőnek a liszt közepében kis mélyedést készítünk.
Dagasztóprogramot indítunk.
A hólyagosra dagasztott tésztát enyhén lisztes asztalra szedjük, könnyedén átgyúrjuk, majd 40x30 cm oldalhosszúságú téglalappá nyújtjuk.
Megpakoljuk a jól lecsepegtetett meggyel, majd erre ráreszeljük a marcipánt, végül megszórjuk az őrölt fahéjjal.
Hosszanti oldalától feltekerjük, úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd óvatos mozdulatokkal kb 55 cm hosszúságú kígyóvá sodorjuk.
Egy 23 cm átmérőjű, levehető oldalú tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a marcipános - meggyes tésztakígyót, a forma belsejétől kezdve, csigaszerűen tekerve, beletesszük.
Olajjal vékonyan megkent fólia alatt, meleg helyen, kb 30-45 percig kelesztjük.
Közben összekeverjük a tojásfehérjét a tejszínnel (folyékony habtejszín), és ezzel bőven átkenjük a megkelt tészta tetejét, majd megszórjuk dekorcukorral, és mandulaforgáccsal.
Előmelegített sütőben 190 C fokon (légkeveréssel) kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Rácsra téve hűtjük ehetőre és tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
Tipp!
A marcipánmasszát érdemes rövid időre fagyasztóba tenni, így könnyebben lehet reszelni - almareszelő, nagyobbik lyukazat -, a marcipánt egyből a meggyel megrakott tésztára reszeljük, különben összeragad!

Jó étvágyat!

Eddig 1068 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - fényképpel - tiramisu - süteményes - sütemények - receptek - receptje - süti - fényképekkel
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Hirdessen az Apró Net oldalán ingyenesen és apróhirdetése hamarosan célba talál!

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

GYÖNYÖRŰ FACEBOOK IDŐVONALRA VALÓ ADVENTI BORÍTÓKÉPEK, AMIKNEK INGYENES A LETÖLTÉSE!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Zöldség | Oldal ajánlása | Sütemények | Gyümölcsös | Krémes


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK)
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Nemzeti Fórum pesterzsébeti szervezete




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu