ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY TÁRSKERESŐ OLDAL. - AKI KERES AZ ITT BIZTOSAN PÁRRA TALÁL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - süteményes - receptje - tiramisu - sütemények - fényképpel - fényképekkel - süti - receptek
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Hirdessen az Apró Net oldalán ingyenesen és apróhirdetése hamarosan célba talál!

Sütemény receptek/Marcipános - meggyes húsvéti kalács

A szükséges hozzávalók:

A tésztához:
150 ml víz,
1 db tojás,
75 g reszelt alma,
450 g finomliszt,
2 evőkanál sovány tejpor,
50 g cukor,
40 g puha vaj,
teáskanál instant élesztő.
A töltelékhez:
225 g magozott meggybefőtt,
250 g marcipán reszelve,
1,5 teáskanál őrölt fahéj.
A kenéshez és szóráshoz:
1 db tojásfehérje,
2 evőkanál tejszín,
1 evőkanál dekorcukor,
2 evőkanál mandulaforgács.

Süteményreceptek/Receptek. Marcipnos - meggyes hsvti kalcs receptje - receptje - tiramisu - fényképpel - süteményes - receptek - fényképekkel - süti - sütemények


Az elkészítés menete:

A vizet, tojást, a hámozott, reszelt almát a kenyérsütő formába tesszük.
Rászórjuk a lisztet, majd beletesszük a forma átellenes sarkaiba a tejport, vajat, és a cukrot.
Az élesztőnek a liszt közepében kis mélyedést készítünk.
Dagasztóprogramot indítunk.
A hólyagosra dagasztott tésztát enyhén lisztes asztalra szedjük, könnyedén átgyúrjuk, majd 40x30 cm oldalhosszúságú téglalappá nyújtjuk.
Megpakoljuk a jól lecsepegtetett meggyel, majd erre ráreszeljük a marcipánt, végül megszórjuk az őrölt fahéjjal.
Hosszanti oldalától feltekerjük, úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd óvatos mozdulatokkal kb 55 cm hosszúságú kígyóvá sodorjuk.
Egy 23 cm átmérőjű, levehető oldalú tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a marcipános - meggyes tésztakígyót, a forma belsejétől kezdve, csigaszerűen tekerve, beletesszük.
Olajjal vékonyan megkent fólia alatt, meleg helyen, kb 30-45 percig kelesztjük.
Közben összekeverjük a tojásfehérjét a tejszínnel (folyékony habtejszín), és ezzel bőven átkenjük a megkelt tészta tetejét, majd megszórjuk dekorcukorral, és mandulaforgáccsal.
Előmelegített sütőben 190 C fokon (légkeveréssel) kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Rácsra téve hűtjük ehetőre és tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
Tipp!
A marcipánmasszát érdemes rövid időre fagyasztóba tenni, így könnyebben lehet reszelni - almareszelő, nagyobbik lyukazat -, a marcipánt egyből a meggyel megrakott tésztára reszeljük, különben összeragad!

Jó étvágyat!

Eddig 1057 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - receptek - receptje - sütemények - tiramisu - süteményes - süti - fényképekkel - fényképpel
NEM TUDOD? - KÉRDEZD MEG! EGYÜTT MEGVÁLASZOLJUK!!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Apró Net: egy oldal, ahol TELJESEN INGYENES az apróhirdetés feladása!

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

A LEGSZEBB BORÍTÓKÉPEK EGY HELYEN!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Hús | Gyümölcsös | Legnézettebbek | Most nézik | Krémes


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Hasznos linkek egy helyen. - Aki keres, az itt biztosan talál!
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Zenék Online: SP, Janicsák Veca, toplista, nagykoncertek, letöltések!




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu