ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY TÁRSKERESŐ OLDAL. - AKI KERES AZ ITT BIZTOSAN PÁRRA TALÁL!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - süteményes - receptek - fényképpel - sütemények - tiramisu - fényképekkel - süti - receptje
NEM TUDOD? - KÉRDEZD MEG! EGYÜTT MEGVÁLASZOLJUK!!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Akár elad, akár vesz, az Apró Net oldalán jó helyen jár!

Sütemény receptek/Marcipános - meggyes húsvéti kalács

A szükséges hozzávalók:

A tésztához:
150 ml víz,
1 db tojás,
75 g reszelt alma,
450 g finomliszt,
2 evőkanál sovány tejpor,
50 g cukor,
40 g puha vaj,
teáskanál instant élesztő.
A töltelékhez:
225 g magozott meggybefőtt,
250 g marcipán reszelve,
1,5 teáskanál őrölt fahéj.
A kenéshez és szóráshoz:
1 db tojásfehérje,
2 evőkanál tejszín,
1 evőkanál dekorcukor,
2 evőkanál mandulaforgács.

Süteményreceptek/Receptek. Marcipnos - meggyes hsvti kalcs receptje - süteményes - tiramisu - fényképpel - süti - receptje - receptek - fényképekkel - sütemények


Az elkészítés menete:

A vizet, tojást, a hámozott, reszelt almát a kenyérsütő formába tesszük.
Rászórjuk a lisztet, majd beletesszük a forma átellenes sarkaiba a tejport, vajat, és a cukrot.
Az élesztőnek a liszt közepében kis mélyedést készítünk.
Dagasztóprogramot indítunk.
A hólyagosra dagasztott tésztát enyhén lisztes asztalra szedjük, könnyedén átgyúrjuk, majd 40x30 cm oldalhosszúságú téglalappá nyújtjuk.
Megpakoljuk a jól lecsepegtetett meggyel, majd erre ráreszeljük a marcipánt, végül megszórjuk az őrölt fahéjjal.
Hosszanti oldalától feltekerjük, úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, majd óvatos mozdulatokkal kb 55 cm hosszúságú kígyóvá sodorjuk.
Egy 23 cm átmérőjű, levehető oldalú tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a marcipános - meggyes tésztakígyót, a forma belsejétől kezdve, csigaszerűen tekerve, beletesszük.
Olajjal vékonyan megkent fólia alatt, meleg helyen, kb 30-45 percig kelesztjük.
Közben összekeverjük a tojásfehérjét a tejszínnel (folyékony habtejszín), és ezzel bőven átkenjük a megkelt tészta tetejét, majd megszórjuk dekorcukorral, és mandulaforgáccsal.
Előmelegített sütőben 190 C fokon (légkeveréssel) kb 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Rácsra téve hűtjük ehetőre és tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
Tipp!
A marcipánmasszát érdemes rövid időre fagyasztóba tenni, így könnyebben lehet reszelni - almareszelő, nagyobbik lyukazat -, a marcipánt egyből a meggyel megrakott tésztára reszeljük, különben összeragad!

Jó étvágyat!

Eddig 1044 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

NE MARADJ KI A JÓBÓL! - ISMERKEDJ TE IS A KERESZTÉNY RANDIN


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - fényképekkel - receptek - tiramisu - süti - süteményes - receptje - fényképpel - sütemények
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Ha keres valamit vagy eladna, akkor az Apró Net oldalán 70 kategóriában ingyenesen megteheti!

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

INGYEN LETÖLTHETŐ FACEBOOKRA VALÓ GYÖNYÖRŰ TÉLI BORÍTÓKÉPEK NEM CSAK LÁNYOKNAK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Legnézettebbek | Csonthéjas | Oldal ajánlása | Zöldség | Most nézik


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK)
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
GLS futár állás, csomagküldő szolgálat - csomagkövetés, kedvező tarifák!




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu