ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU! |
|
A szükséges hozzávalók:
1 liter tej, 30 dkg porcukor, 1 kg alma, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg sütőmargarin vagy vaj, 5 tojás, kb. 1 kg kalács, 1 kiskanál fahéj, zsemlemorzsa, baracklekvár. |
![]() |
Az elkészítés menete: A kalácsot felkockázzuk. Az almákat megpucoljuk, magházától megszabadítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, ezután 5 dkg margarinon vagy vajon fahéjjal megszórva megpároljuk. A tejet feltesszük főni, közben a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral és a porcukor felével, valamint a margarinnal vagy vajjal összekeverjük, aztán a felforrt tejhez adjuk, az egészet jól összekeverjük, majd az összedarabolt kalácsra öntjük. Egy tepsit kikenünk, vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, majd a kalács felét elterítjük, ennek tetejére halmozzuk az almát, majd a kalács másik felét rátesszük, ennek a tetejébe egy kevés, kis vízzel elkevert baracklekvárt kenünk. Ezt az egész finomságot fél órára beteszszük a sütőbe, amelyet 180 fokra előmelegítettünk. Miközben sül, a tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verjük. Fél óra letelte után a sütit kivesszük a sütőből, a tojáshabot a tetejébe kenjük, és még 5-8 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a hab egy picit megszárad, megemelkedik és egy nagyon picit sárgul - barnul, ahogy a porcukor karamellizálódik benne. Eztán már kész is van, isteni finom! Langyosan a legfinomabb! Jó étvágyat! Eddig 1123 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |