ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL! |
|
A szükséges hozzávalók:
Tészta: 50 dkg finomliszt, 3 dl szójaolaj, 3 tojás, 20 dkg porcukor, csipet só, 3/4 zacskó sütőpor, 1/2 citrom leve. Töltelék: 20 dkg tejcsokoládé, 1 evőkanál étolaj, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 kávéskanál nescafé. |
|
Az elkészítés menete: A tojásokat elektromos habverővel habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sót, sütőport, citromlevet, olajat. Végezetül belekeverjük a lisztet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kézzel diónyi darabokat veszünk a tésztából, melyeket nagyjából tojás alakúvá formázva kiolajozott tepsire helyezünk, nagy közöket hagyva. Meleg sütőben szilárdulásig, halványbarnás színűre sütjük. A sütés során fél tojás alakúvá válnak, az aljuk ellapul. Miután az egész mennyiséget kisütöttük, elkészítjük a krémet, mellyel kettőt-kettőt összeragasztunk. Megvárjuk, míg a töltelék megszilárdul. Töltelék: a csokoládét gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az étolajban feloldott kakaóport és nescafét. Nagyon omlós, igazi teához, kávéhoz illő sütemény! Szépen csomagolva festett vagy csokitojás helyett is adhatjuk locsoláskor. Jó étvágyat! Eddig 997 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |