A szükséges hozzávalók:
A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 6 evőkanál liszt. A zselés laphoz: 5 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 5 dkg pirított dió, 5 dkg színes tojás alakú zselés drazsé, 10 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor. A sárga krémhez: 2 csomag vanilíás pudingpor, 6 dl tej, 6 evőkanál cukor, 25 dkg sütőmargarin vagy vaj. A cukormázhoz: 15 dkg porcukor, 1 kávéskanál citromlé. |
![]() |
Az elkészítés menete: A piskótához a 6 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán hozzáforgatjuk. Közepes méretű, sütőpapírral kibélelet tepsibe töltjük, és megsütjük előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt. A zselés laphoz az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd belekeverjük az apróra vágott mazsolát, diót és zselés cukrot. A lisztbe először belekeverjük a sütőport, majd ezt is hozzáadjuk a habhoz, lazán, hogy ne törjük meg. A piskótához hasonló módon megsütjük. A krémhez a pudingokat a tejjel sűrűre főzzük, kihűlés után hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint. Most következhet a rétegezés. A kihűlt piskótalapot keresztben óvatosan 2 egyenlő vastagságú lapra vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a sárga pudingos krém felét, majd ráterítjük a zselés lapot. Erre rákenjük a krém másik felét, és az egészet befedjük a piskóta másik lapjával. A tészta tetejét cukormázzal vonjuk be. Ehhez a szitált porcukrot kikeverjük a citromlével és annyi hideg vízzel, hogy jól kenhető máz legyen. Gyorsan, egyenletesen a süti tetejére kenjük. A zselés piskóta kevés várakozás után már szeletelhető is. Mindenképpen úgy vágjuk, hogy a színes rétegek a tálaláskor jól érvényesüljenek. Jó étvágyat! Eddig 1988 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |