ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - receptek - fényképekkel - tiramisu - fényképpel - receptje - süti - süteményes - sütemények
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Akár elad, akár vesz, az Apró Net oldalán jó helyen jár!

Sütemény receptek/Húsvéti zselés piskóta

A szükséges hozzávalók:

A piskótához:
6 tojás,
6 evőkanál porcukor,
6 evőkanál liszt.
A zselés laphoz:
5 tojásfehérje,
15 dkg porcukor,
5 dkg mazsola,
5 dkg pirított dió,
5 dkg színes tojás alakú zselés drazsé,
10 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor.
A sárga krémhez:
2 csomag vanilíás pudingpor,
6 dl tej,
6 evőkanál cukor,
25 dkg sütőmargarin vagy vaj.
A cukormázhoz:
15 dkg porcukor,
1 kávéskanál citromlé.

Süteményreceptek/Receptek. Hsvti zsels piskta receptje - fényképpel - receptje - tiramisu - süti - fényképekkel - receptek - süteményes - sütemények


Az elkészítés menete:

A piskótához a 6 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán hozzáforgatjuk.
Közepes méretű, sütőpapírral kibélelet tepsibe töltjük, és megsütjük előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt.
A zselés laphoz az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd belekeverjük az apróra vágott mazsolát, diót és zselés cukrot.
A lisztbe először belekeverjük a sütőport, majd ezt is hozzáadjuk a habhoz, lazán, hogy ne törjük meg.
A piskótához hasonló módon megsütjük.
A krémhez a pudingokat a tejjel sűrűre főzzük, kihűlés után hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint.
Most következhet a rétegezés.
A kihűlt piskótalapot keresztben óvatosan 2 egyenlő vastagságú lapra vágjuk.
Az alsó lapra rákenjük a sárga pudingos krém felét, majd ráterítjük a zselés lapot.
Erre rákenjük a krém másik felét, és az egészet befedjük a piskóta másik lapjával.
A tészta tetejét cukormázzal vonjuk be.
Ehhez a szitált porcukrot kikeverjük a citromlével és annyi hideg vízzel, hogy jól kenhető máz legyen.
Gyorsan, egyenletesen a süti tetejére kenjük.
A zselés piskóta kevés várakozás után már szeletelhető is.
Mindenképpen úgy vágjuk, hogy a színes rétegek a tálaláskor jól érvényesüljenek.

Jó étvágyat!

Eddig 1875 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

KERESZTÉNY RANDI: EGY OLDAL NEM CSAK DIPLOMÁSOKNAK!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - süti - süteményes - receptje - sütemények - fényképpel - receptek - tiramisu - fényképekkel
KÉRDEZZ BÁTRAN, VÁLASZOLJ OKOSAN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Ha szüksége van valamire, akkor az Apró Net oldalán a több száz apróhirdetés között biztosan megtalálja amit keres!

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

INGYEN ELÉRHETŐ SZÖVEGES, FACEBOOKOS BORÍTÓKÉPEK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Most nézik | Krémes | Oldal ajánlása | Legnézettebbek | Hús


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Nemzeti Fórum pesterzsébeti szervezete
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK)




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu