ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


A KERESZTÉNY RANDIN RÁD TALÁL AZ IGAZI TÁRS ÉS A BOLDOGSÁG!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

FLÖRTÖLJ TE IS A KERESZTÉNY RANDIN!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - receptek - tiramisu - fényképekkel - sütemények - süteményes - receptje - süti - fényképpel
A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Ha szüksége van valamire, akkor az Apró Net oldalán a több száz apróhirdetés között biztosan megtalálja amit keres!

Sütemény receptek/Húsvéti zselés piskóta

A szükséges hozzávalók:

A piskótához:
6 tojás,
6 evőkanál porcukor,
6 evőkanál liszt.
A zselés laphoz:
5 tojásfehérje,
15 dkg porcukor,
5 dkg mazsola,
5 dkg pirított dió,
5 dkg színes tojás alakú zselés drazsé,
10 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor.
A sárga krémhez:
2 csomag vanilíás pudingpor,
6 dl tej,
6 evőkanál cukor,
25 dkg sütőmargarin vagy vaj.
A cukormázhoz:
15 dkg porcukor,
1 kávéskanál citromlé.

Süteményreceptek/Receptek. Hsvti zsels piskta receptje - süteményes - fényképpel - sütemények - fényképekkel - receptek - süti - receptje - tiramisu


Az elkészítés menete:

A piskótához a 6 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán hozzáforgatjuk.
Közepes méretű, sütőpapírral kibélelet tepsibe töltjük, és megsütjük előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt.
A zselés laphoz az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd belekeverjük az apróra vágott mazsolát, diót és zselés cukrot.
A lisztbe először belekeverjük a sütőport, majd ezt is hozzáadjuk a habhoz, lazán, hogy ne törjük meg.
A piskótához hasonló módon megsütjük.
A krémhez a pudingokat a tejjel sűrűre főzzük, kihűlés után hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint.
Most következhet a rétegezés.
A kihűlt piskótalapot keresztben óvatosan 2 egyenlő vastagságú lapra vágjuk.
Az alsó lapra rákenjük a sárga pudingos krém felét, majd ráterítjük a zselés lapot.
Erre rákenjük a krém másik felét, és az egészet befedjük a piskóta másik lapjával.
A tészta tetejét cukormázzal vonjuk be.
Ehhez a szitált porcukrot kikeverjük a citromlével és annyi hideg vízzel, hogy jól kenhető máz legyen.
Gyorsan, egyenletesen a süti tetejére kenjük.
A zselés piskóta kevés várakozás után már szeletelhető is.
Mindenképpen úgy vágjuk, hogy a színes rétegek a tálaláskor jól érvényesüljenek.

Jó étvágyat!

Eddig 1594 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN A LEVELEZÉS ÉS A PROFILOK MEGTEKINTÉSE IS INGYENES!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - süteményes - receptje - fényképpel - fényképekkel - süti - sütemények - tiramisu - receptek
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Adja fel ingyenesen hirdetését az Apró Net oldalán és az hamarosan célba ér!

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

INGYEN ELÉRHETŐ GYÖNYÖRŰ ŐSZI BORÍTÓKÉPEK FACEBOOK IDŐVONALRA!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Csonthéjas | Ízfokozó | Krémes | Sütemények | Oldal ajánlása


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Sült hekk, batyus hal és még számtalan recept egy helyen!
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
A keresztény társkereső oldal!




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu