ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDI EGY OLYAN HELY, AHOL BOLDOG PÁRKAPCSOLATOK SZÜLETNEK! |
|
A szükséges hozzávalók:
A tésztához: 40 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 25 dkg sütőmargarin vagy vaj, 1 dkg élesztő, 1 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál rum, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, 2-3 evőkanál tejföl. A töltelékhez: 30 dkg darált dió, baracklekvár, ribizli vagy málnalekvár, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 2 mokkáskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja. A csokimázhoz: 3 evőkanál kristálycukor, 2 eőkanál holland kakaó, 2 evőkanál rum, 5 dkg sütőmargarin vagy vaj. |
![]() |
Az elkészítés menete: A tésztához az élesztőt felfuttatjuk fél dl tejben kevés cukorral, majd a hozzávalókkal együtt összegyúrjuk. 3 részre osztjuk, majd 15 percig pihentetjük. A töltelékhez a darált diót összekeverjük a porcukorral, a fahéjjal és a reszelt citrom héjával. Egy közepes tepsit kikenünk, lisztezünk, az egyik cipót elnyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a porcukros dió felével. A második lapot is kinyújtjuk, ráhelyezzük. Megkenjük ribizlilekvárral (ha van, ha nem, jó a baracklekvár is). Rászórjuk a porcukros darált dió másik felét is. A harmadik lapot kinyújtjuk, és ráhelyezzük a tetejére. Kicsit megszurkáljuk hústűvel, hogy ne hólyagosodjon fel. 25-30 percig sütjük. A csokimáz hozzávalóit sűrűre főzzük, kicsit kihűtjük, és langyosan öntjük rá a süteményre, vizes késsel elkenjük. Jó étvágyat! Eddig 2195 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |