A szükséges hozzávalók:
35 dkg mazsola 15 dkg aszalt ribizli, 6 dkg aszalt sárgabarack, 6 dkg aszalt szilva, 10 dkg mandulaforgács, 20 dkg reszelt alma, 20 dkg reszelt sárgarépa, 12,5 dkg zsemlemorzsa, 12,5 dkg finomliszt, 20 dkg barnacukor, 3 tojás, fél teáskanál só, fahéj, szegfűszeg, 1 narancs leve és reszelt héja, 1 citrom leve és reszelt héja, 1,7 dl barna sör, fél dl brandy. |
|
Az elkészítés menete: Az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, kivajazott tálba tesszük, és zsírpapírral lefedjük, konyharuhával szorosan betakarjuk, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Gőz fölött, 130 fokos sütőben 3 - 4 órán keresztül sütjük. (A vizet pótoljuk, ha elpárologna.) Jó étvágyat! Eddig 492 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |