|
A szükséges hozzávalók:
A tésztához: 1 kg teljes kiőrlésű búzaliszt, 35 dkg margarin, 3 dl tej, 20 dkg cukor, 1 egész tojás, 5 dkg élesztő, 1 kiskanál só. A töltelékhez: 50 dkg darált mák, 30 dkg cukor, 15 dkg kandírozott gyümölcs, pici tej. |
|
Az elkészítés menete: A margarint megolvasztjuk, a tejet ráöntjük, mikor kihűlt, hozzákeverjük a cukrot és az élesztőt. Ha az élesztő felfutott, a tojással, sóval együtt összegyúrjuk a liszttel. Hűtőbe tesszük, és ott pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket. A mákot a cukorral együtt ledaráljuk, összekeverjük a kandírozott gyümölccsel és annyi tejjel, hogy éppen csak morzsalékos legyen. A tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, rásimítjuk a tölteléket, és a két végét behajtva feltekerjük. Tojással megkenjük, megszurkáljuk, és közepes lángon készre sütjük. A cukor helyett mézzel is készülhető, akkor kicsit kevesebb tejet kell beletenni. Jó étvágyat! Eddig 307 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |