|
A szükséges hozzávalók:
A tésztához: 28 dkg liszt, 13 dkg margarin, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, csipet só. A mázhoz: 15 dkg porcukor, 1 citrom leve. |
![]() |
Az elkészítés menete: A hozzávalókból gyúrjunk tésztát. Formáljunk belőle egy nagy gombócot, és fóliázzuk le. Így pihentessük 1 órán át a hűtőben. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtsuk ki a tésztát, és holdacska alakú kiszúróval szaggassuk ki a holdakat. (Kb. 40 - 55 darab lesz belőle.) Kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük őket, és előmelegített sütőben 200 fokon (légkeveréses sütő) 10 - 12 perc alatt süssük őket készre. A citrommázhoz szitáljuk át a porcukrot, és folyamatos kavargatás mellett adjuk hozzá a citrom levét. Addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. Még melegen kenjük meg a holdacskákat citrommázzal. Jó étvágyat! Eddig 852 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |