ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDIN A LEVELEZÉS ÉS A PROFILOK MEGTEKINTÉSE IS INGYENES! |
|
A szükséges hozzávalók:
6 dkg vaj, 17,5 dkg finomliszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 1,5 teáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál kakaó, 9 dkg cukor (lehet vaníliás is), 1,4 dl zsíros tej, 13 dkg aszalt szilva, 10 dkg tört csokoládé (lehet fehér-, tej- vagy étcsokoládé is, ki hogy szereti). |
![]() |
Az elkészítés menete: Vékonyan vajazzunk ki egy nagy tepsit, és a sütőt melegítsük elő 190 fokosra. Keressünk egy nagyobb edényt, majd ebbe szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a kakaót. Ujjunkal morzsoljuk hozzá a vajat, majd végül adjuk hozzá a cukrot. Ezután adjuk hozzá a tejet, a felaprított szilvát és csokoládét. Keverjük össze egy kanállal, és kanalazzunk kis kupacokat a tepsibe. Fontos hogy jól elkülönülve legyenek egymástól a kupacok, mert sütés közben nőni fognak. Kb. 20 percig kell sütni, míg szép barna nem lesz, tapintásra pedig rugalmas állagú. Ezután hagyjuk kihűlni, és már fogyasztható is! Jó étvágyat! Eddig 687 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |