ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL! |
|
A szükséges hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 4 tojás, 1 evőkanál narancslikőr, 2 teáskanál sütőpor, 8 dkg kókuszreszelék, 1 teáskanál gyömbér, kevés reszelt narancshéj, 1 csipet só, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg mogyoró, 20 dkg vaj, 10 dkg aszalt barack, 10 dkg koktélcseresznye, 10 dkg kandírozott citromhéj, 10 dkg kandírozott narancshéj. A csokoládémázhoz: 10 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 2 dkg kakaópor, 4 evőkanál tej. |
![]() |
Az elkészítés menete: A cukrozott citrom- és narancshéjat, az aszalt barackot, a koktélcseresznyét meg a mogyorót apróra vágjuk. Egy csillag alakú tortaformát alaposan kivajazunk (ha nincs ilyen formánk, egy kör alakút, és a kész tésztát vágjuk ki csillag formájúra). A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat kikeverjük, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancslét, a reszelt narancshéját, a gyömbérport, a tojásokat és egy csipet sót. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszába forgatjuk. Végül a cukrozott citrom- és narancshéjat, a barackot és a cseresznyét, a mogyorót és a kókuszreszeléket is belekeverjük. A tésztát a formába tesszük, elsimítjuk, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. Néhány percig a formában pihentetjük, majd egy rácsra borítjuk. A csokoládémázhoz a hozzávalókat vízgőz felett felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tortát bevonjuk vele. Jó étvágyat! Eddig 807 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |