A szükséges hozzávalók:
A tésztához: 10 dkg rétesliszt, 8 dkg finomliszt, 8 dkg darált mandula (dióval, mogyoróval is helyettesíthető), 12,5 dkg hideg, jó minőségű vaj, 6 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 teáskanálnyi fehér rum, 1 csipet só, 1 csipet fahéj. A töltelékhez: 15 dkg házi készítésű őszibaracklekvár, 2 evőkanál darált mandula, 1 evőkanál fehér rum. A tetejére: 7 dkg jó minőségű étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal), 7 dkg jó minőségű fehér csokoládé, 10 dkg hámozott, egész mandula enyhén megpirítva. A fehér csokoládé színezéséhez: 1 kávéskanálnyi céklalé. |
![]() |
Az elkészítés menete: A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd egy margarinnal kikent tepsire kenjük. 30 percig 200 fokon sütjük. A mázhoz a kókuszzsírt felolvasztjuk, ehhez adjuk a kakaót, a cukrot, a tejet, a tojást és legvégül a rumaromát. Hagyjuk hűlni egy picit, majd a kész tésztára kenjük. Dermedni hagyjuk, teljes kihűlés után rombuszformákat vágunk belőle. Megjegyzés: Könnyen puhul, sokáig eltartható. Jó étvágyat! Eddig 937 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |