ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL! |
|
A szükséges hozzávalók:
A tésztához: 5 db tojás, 13 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 kis pohár kefir (140 g), 2 kávéskanál őrölt gyömbér, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 db alma reszelve, 1 db narancs reszelt héja, 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg birsalmasajt kockákra vágva (vagy 2 marék aszalt gyümölcs), pici só. A krémhez: 50 dkg mascarpone sajtkrém, 1 db körte vagy alma pépesre reszelve, 2,5 dl habtejszín, 4 evőkanál holland kakaópor, 1 csomag instant zselatinfix, 1 narancs reszelt héja, 3 evőkanál sárgabarack- vagy narancslekvár, 14 dkg cukor. A díszítéshez: kandírozott narancshéj, csoki reszelék vagy golyók. |
![]() |
Az elkészítés menete: Nagyon egyszerű, mindent csak keverni kell! Egy tálban a puha margarint a cukorral és a tojásokkal konyhai robotgéppel pár percig keverjük, majd bele öntjük a többi hozzávaló. Jól átkeverjük, és a sütő tepsijébe kanalazzuk, amit kibéleltünk zsírpapírral vagy alufóliával. Erre rászórjuk a birsalmakockákat vagy aszalt gyümölcsöket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Kihűtjük, és 3 felé vágjuk. A krémhez a habtejszínt egy picike cukorral és a habfixáló felével kemény habbá verjük. A krémsajtot az összes többi hozzávalóval szintén összekeverjük, majd a végén a tejszínhabot is belekeverjük. Amíg a tészta hűl, visszatesszük a hűtőbe. Összeállítjuk a sütit: megtöltjük a lapokat úgy, hogy jusson krém a tetejére és az oldalára is. Díszítjük, és pár óra dermedés után szeleteljük. Jó étvágyat! Eddig 1206 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |