A szükséges hozzávalók:
5 dkg margarin, 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 - 4 evőkanál tej, 6 dkg méz. A töltelékhez: 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 dl tej, 6 dkg búzadara, 15 dkg baracklekvár. |
|
Az elkészítés menete: A tésztához a margarint, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és sima tésztává gyúrjuk. Négy cipóba osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra elnyújtjuk, és sütőpapírral borított sütőlapon vagy a tepsi hátán, előmelegített sütőben, 180 fokon 8 - 10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként előbb vékonyan megkenjük lekvárral, majd krémet simítunk rá, és egymásra helyezzük őket. A tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órai állás után szeleteljük. Jó étvágyat! Eddig 679 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |
A LEGSZEBB VALENTIN NAPI SZERELMES BORÍTÓKÉPEK EGY HELYEN!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu
![]() CrossFire Europe Online |
  | ![]() Sült hekk, batyus hal és még számtalan recept egy helyen! |
webmester:
Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu