A szükséges hozzávalók:
40 dkg vegyes szárított gyümölcs (barack, szilva, füge), 20 dkg puha mazsola, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 4 tojás, 15 dkg vaj, 7,5 dkg méz, 10 dkg darált mogyoró, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl tej. |
|
Az elkészítés menete: A szárított gyümölcsöket apróra vágjuk, összekeverjük a mazsolával, a liszttel és a sütőporral. A tojásokat kettéválasztjuk. Kivajazunk és darált mogyoróval vagy zsemlemorzsával beszórunk egy kb. 30 cm hosszú téglaalakú sütőformát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a lágy vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet, a mogyorót és a citromhéjat. A lisztes gyümölcsöket és a tejet felváltva belekeverjük, végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. Rácsra borítjuk, kihűtjük, és szeletelve kínáljuk. Jó étvágyat! Eddig 481 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |