|
A szükséges hozzávalók:
4 db tojásfehérje, 36 dkg porcukor, 80 ml víz, színes és fekete szóró (dekor) cukor. |
![]() |
Az elkészítés menete: A sütőt 50 fokra előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk. A fele porcukrot a vízzel odatesszük főni, néha megkeverjük. Közben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket, a maradék porcukrot apránként adagolva. A cukorszirupot addig főzzük, amíg nagy buborékok képződnek rajta, és sűrű, folyós lesz. Ekkor vékony sugárban hozzácsurgatjuk a fehérjékhez, és - már gőz fölött - tovább verjük, amíg borotvahab keménységű lesz. Csillagcsöves nyomózsákból emeletes karikákat nyomunk sütőlemezre. A tetejüket megszórjuk a szóró cukrokkal. Ekkor betesszük a sütőbe (ha befér két tepsit is betehetünk egyszerre). A sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk, és 50 fokon szárítjuk 2 órán át. Ekkor elzárjuk, a sütőben hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat! Eddig 562 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |