A szükséges hozzávalók:
A tésztához: 3 tojás, 80 ml agave szirup vagy méz, vagy 10 dkg cukor, 18 dkg margarin, 1,8 dl kefir, 1 narancs reszelt héja, kb. 5 - 6 cm-es darabka friss gyömbér reszelve, 1 alma reszelve, 1 csomag sütőpor, 35 dkg finomliszt, 2 kiskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál őrölt szegfűszeg, 1/2 kiskanál ánizsmag, 10 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs (mediterrán mix), pici só. A krémhez: 50 dkg mascarpone light sajtkrém, 35 dkg 100%-os almapép, 1 narancs reszelt héja, 3 evőkanál sárgabarack- vagy narancslekvár, 15 dkg cukor, 1 csomag zselatinfix 5 - 6 dkg kandírozott narancshéj. |
![]() |
Az elkészítés menete: Egy nagyobb tálban az agave szirupot (vagy mézet) a tojásokat, a puha margarinnal és a kefirrel géppel pár percig keverjük, majd belekerül a többi hozzávaló is: só, narancshéj, fűszerek, reszelt alma és gyömbér, aszalt gyümölcs, liszt, sütőpor, ezt már kanállal és kézzel keverjük tovább, sűrű nokedliszerű tésztát kapunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütő saját tepsijét zsírpapírral kibéleljük, majd erre kanalazzuk rá a tésztát, elegyengetjük simára, és 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a hozzávalókat a kandírozott narancs kivételével mind egy nagyobb keverőtálba tesszük, géppel jól kikeverjük, majd a végén a kandírozott narancskockák is belekerülnek. A kihűlt lapot 3 felé vágjuk, a krémmel megkenjük, a tetejére és az oldalára is kerüljön. Jó étvágyat! Eddig 1222 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |