A szükséges hozzávalók:
76 dkg finomliszt, 34 dkg porcukor, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 5 szem őrölt szegfűszeg, 1 kiskanál fahéj, 15 dkg margarin, 4 egész tojás, 7 evőkanál olvasztott méz. A cukormázhoz: 1 tojásfehérje, 15 - 20 dkg porcukor. |
|
Az elkészítés menete: A hozzávalókat összekeverjük, és két órát hűtőben pihentetjük. (Nagyon ragad, de pihentetés után már könnyen kinyújtható.) Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és margarinnal kikent tepsibe rakjuk távol egymástól. Sütés előtt cukros vízzel megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben 10 percig 180 fokon, utána 140 fokon sütjük. A forró süteményt cukorhabbal díszítjük, és még a sütőben kicsit szárítjuk. Megjegyzés: Nagyon puha és finom lesz. Jó étvágyat! Eddig 433 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |