A szükséges hozzávalók:
70 dkg liszt, 30 dkg porcukor, 4 egész tojás, 4 evőkanál méz (meglangyosítva), 1,5 evőkanál szódabikarbóna, 1,5 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (ánizs, fahéj, gyömbér, kakaó, kardamon, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió). |
|
Az elkészítés menete: A hozzávalókat összegyúrjuk, és 1/2 órás pihentetés után kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd 3 - 4 percre közepesen meleg sütőbe tesszük. (Ha tovább sütjük, megkeményedik!!!!) A tetejét sütés előtt megkenhetjük tojássárgájával, nyomhatunk bele fél dióbelet, vagy sütés után díszíthetjük porcukorból és tojásfehérjéből kavart mázzal. Megjegyzés: Nagyon sok lesz belőle, érdemes fél adagból kipróbálni! Ha megkeményedne a napok múltával, jól záródó dobozba tegyük, néhány szelet almát rakva közé. Újra finom és omlós lesz! Jó étvágyat! Eddig 408 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |