A szükséges hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 1/2 csomag sütőpor, 1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék (ánizs, fahéj, gyömbér, kakaó, kardamon, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió), 3 evőkanál méz, 2 evőkanál víz, 3 tojás, 5 dkg zsír, 1/2 citrom reszelt héja. |
![]() |
Az elkészítés menete: A mézet a vízzel és a zsírral összeforraljuk és lehűtjük. A cukrot, a tojást, a sütőport, a citrom héját és a fűszerkeveréket habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a mézes szirupot. Ha nem áll össze, néhány kanál tej is adható hozzá. Puha tésztát kapunk, amit 5 - 6 órát hideg helyen pihentetünk, majd újra átgyúrunk. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, és zsírral kikent tepsibe rakjuk, 150 fokra előmelegített sütőben kb. 5 - 8 perc alatt megsütjük. 1 tojásfehérjét felverünk, hozzáadunk 12 dkg porcukrot, belecsepegtetünk 3 - 4 csepp citromlevet, hogy szép fényes legyen. Ha kihűltek a sütemények, a habglazúrral díszítjük őket. Megjegyzés: Sokáig puha marad. Jó étvágyat! Eddig 463 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |