ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDIN A RANDEVÚIG IS ELJUTHATSZ ANNÉLKÜL, HOGY FIZETNÉL! |
|
A szükséges hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 egész tojás, 4 nagy evőkanál méz, pici só, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (ánizs, fahéj, gyömbér, kakaó, kardamon, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió). A mázhoz: 1 tojásfehérje, pici só, 6 - 7 közepes evőkanál porcukor. |
|
Az elkészítés menete: A lisztbe tesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a pici sót, a szódabikarbónát és a mézes fűszerkeveréket, összekeverjük. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a mézet, és az egészet kézzel összeállítjuk. Ha keménynek érezzük, ne tegyünk hozzá semmit, mert ahogy a méz felmelegszik benne, úgy fog lágyulni a tésztánk. Az összeállított tésztát berakjuk egy egész éjszakára a hűtőbe. Másnap lisztezett deszkán csak az 1/3-át kinyújtjuk, jó vékonyra, a többit visszatesszük a hűtőbe, hogy ne melegedjen. Ezután jön a munka leghosszabb szakasza, a kiszurkálás. Sütőpapírozott tepsibe rakjuk a kiszaggatott tésztákat, és csak ekkor gyújtjuk be a sütőt 175 fokra. A tészta másik felét is kettévágjuk, és csak ilyen adagokban nyújtjuk és szurkáljuk ki, mert ha a tészta felmelegszik, akkor nehéz vele dolgozni. Ha a sütő felmelegedett, akkor kezdjük el őket sütni, de vigyázva, mert ha már elkezdenek barnulni, már szinte jók is. Az első tepsinek 8 - 9 perc, a többinek még annyi sem kell, mert már forró a sütő. A tepsiben hagyjuk kihűlni (kb. 3 tepsi lesz), és csak másnap díszítjük ki. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, és apránként hozzáadjuk a porcukrot. Éppen folyós, fehér, fénylő krémet kell kapni, és ezzel tetszés szerint lehet díszíteni. Jó étvágyat! Eddig 420 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |