A szükséges hozzávalók:
20 dkg porcukor, 3 tojás, 1 púpozott evőkanál fagyos zsír, 50 dkg liszt, 3 szem szegfűszeg összetörve, 1 dkg őrölt fahéj, 3 evőkanál langyos méz, 1 púpozott kávékanál szódabikarbóna. A díszítéshez: 12 dkg porcukor, 1 tojás fehérje. |
|
Az elkészítés menete: Egy nagy tálban elkeverjük a száraz összetevőket. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a zsírt vagy a margarint, valamint a mézet. Összegyúrjuk. Ha kész vagyunk, letakarjuk konyharuhával vagy fóliával, és minimum 1, de inkább 2 napra eltesszük a tésztát a hűtőbe. Sütéskor a tésztát gyúródeszkán kb. fél - egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk. 180 - 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük (célszerű sütőpapírt rakni a tepsibe alá). Folyamatos figyelés mellett max. 10 perc alatt arany barnára sütjük. A díszítéshez a porcukrot beleöntjük a tojásfehérjébe, és konyhai robotgéppel keményre keverjük. Ezután beletöltjük egy uzsonnás zacskóba, majd egy apró (minél kisebb, annál szebben lehet vele rajzolni) lyukat vágunk a sarkára. Óvatosan nyomva a zacskót díszítjük az elkészült mézeskalácsokat. Megjegyzés: Nagyon jó közös program az egész családnak karácsony előtt az elkészítése. Jó étvágyat! Eddig 397 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |