Stemny receptek /Mzeskalcs IV


A szksges hozzvalk:

25 dkg mz,
12,5 dkg cukor,
12,5 dkg vaj,
50 dkg liszt,
3 dkg kaka,
1 evkanl mzeskalcs fszerkeverk (nizs, fahj, gymbr, kaka, kardamon, szegfszeg, szegfbors, szerecsendi),
1 teskanl rlt fahj,
1 mokkskanl stpor,
1 tojs,
1 evkanl rum.
A dsztshez:
25 dkg porcukor,
1 tojsfehrje.


Az elkszts menete:

A mzet a cukorral s a vajjal egy kis lbosban felforraljuk, s hagyjuk kihlni.
A lisztet, a kakat, a mzeskalcs fszerkeverket, a stport s a fahjat sszekeverjk.
A mzes masszt, a tojst s a rumot sszedolgozzuk a lisztes keverkkel, s 24 rra hideg helyre tesszk.
A tsztt lisztezett deszkn kb. fl cm vastagra nyjtjuk, s formkkal klnbz alakokat szrunk ki belle.
A stt 200 fokra elmelegtjk.
Stpaprral kiblelnk egy tepsit, a formkat rrakosgatjuk, s stben kb. 15 percig stjk.
Hagyjuk kihlni.
A porcukrot sszekeverjk a tojsfehrjvel (sr masszt kell kapnunk).
Stpaprbl tlcsrt ksztnk, a vgn nagyon kicsi nylst vgunk, belentjk a cukormzat, s megdsztjk vele a formkat.
Megjegyzs:
Amikor megsltek, mg puhk, hls kzben szilrdulnak kemnyre.

J tvgyat!

Eddig 279 alkalommal tekintettk meg ezt a receptet.



 


Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

INGYEN ELÉRHETŐ GYÖNYÖRŰ, SZÖVEGES, FACEBOOKRA VALÓ BORÍTÓKÉPEK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Oldal ajánlása | Legnézettebbek | Ízfokozó | Most nézik | Hús


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
CrossFire Europe Online
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Nemzeti Fórum pesterzsébeti szervezete




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu