A szükséges hozzávalók:
15 dkg mézeskalács, 4 dl tejszín, 3 lap zselatin, 15 dkg fehércsokoládé, 2 tojás, 2 tojássárgája, 2 teáskanál méz, 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (ánizs, fahéj, gyömbér, kakaó, kardamon, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió). |
|
Az elkészítés menete: A mézeskalácsot morzsává törjük. A tejszínt felverjük, hűtőbe tesszük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Ehhez egy edénybe 1 - 2 cm vizet engedünk, felforraljuk. A tetejére helyezünk egy üvegtálat, beletördeljük a csokoládét, és a legkisebb fokozaton felolvasztjuk. Figyelem: a fehér csokoládét olvasztás közben nem szabad kevergetni! A tojásokat és a tojás sárgákat erős fokozaton habbá verjük, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a csokoládéhoz, hozzáadjuk a mézet, a mézeskalácsmorzsát és a fűszerkeveréket. A zselatint kinyomjuk, enyhén megmelegítjük, hogy felolvadjon. A morzsás masszához adjuk a felvert tejszínt és a zselatint, majd 2 óra hosszára hűtőbe tesszük. Két evőkanál segítségével habgaluskákat készítünk, és tányérra vagy kehelybe tesszük. Tejszínhabbal díszítve kínáljuk. Jó étvágyat! Eddig 401 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |