ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU!

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

FLÖRTÖLJ TE IS A KERESZTÉNY RANDIN!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - fényképekkel - receptek - süti - fényképpel - receptje - süteményes - sütemények - tiramisu
NEM TUDOD? - KÉRDEZD MEG! EGYÜTT MEGVÁLASZOLJUK!!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Akár elad, akár vesz, az Apró Net oldalán jó helyen jár!

Sütemény receptek/Karácsonyváró narancsos torta

A szükséges hozzávalók:

A tésztához:
5 db tojás,
5 púpos evőkanál porcukor,
3 púpos evőkanál finomliszt,
3 púpos evőkanál rozsliszt,
3 evőkanál tej,
1 csomag habfixáló,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor.
A pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
4 - 5 evőkanál cukor vagy fruktóz,
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
fél narancs reszelt héja.
A zselatinhoz:
1,5 dl frissen facsart narancslé,
1 dl víz,
3 evőkanál cukor vagy fruktóz,
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 csomag színtelen ízesítetlen zselatinpor.
Valamint:
1 nagyobb narancs húsa felkockázva.

Süteményreceptek/Receptek. Karcsonyvr narancsos torta receptje - sütemények - süti - receptek - fényképekkel - tiramisu - fényképpel - receptje - süteményes


Az elkészítés menete:

A piskótatésztát a tojásfehérje és a habfixáló kivételével konyhai robotgéppel vagy kézzel összedolgozzuk.
A tojásfehérjét a habfixálóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük, hogy közben ne essen össze.
A piskótát közepesen alacsony lángon a legmagasabb sütőfiókban süssük 10 - 12 percig, kivajazott formában.
(Mivel minden sütő más, javasoljuk, hogy fogpiszkálóval ellenőrizzük a tészta állapotát (tűpróba), ha szükséges, a megégés elkerülése érdekében tegyünk sütőpapírt a piskóta tetejére, és az egész formát fordítsuk meg a tepsiben, majd süssük még 5 - 6 percig.)
Ha a tészta elkészült és aranybarna, vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
A krémhez a pudingporhoz a tejet folyamatosan adagolva keverjük csomómentesre, majd kezdjük hevíteni, és melegítés közben minden összetevőt szórjunk bele.
Ha besűrűsödött, hagyjuk hűlni pár fokot, majd öntsük a piskótatésztára.
A pudingba még kihűlése előtt nyomkodjuk bele a felkockázott narancsot.
A zselatin elkészítését csak akkor kezdjük el, ha már teljesen lehűlt a puding és a piskóta.
(Fontos, hogy a zselé a termék eredeti leírása szerint - főzési idő és folyadékmennyiség tekintetében - készüljön!)
A zselatinport keverjük csomómentesre a folyadék fokozatos adagolása mellett, majd ezután kezdjük hevíteni, és folyamatosan belekeverni a cukrot és a fűszereket.
Miután a forralás megtörtént, öntsük a folyadékot egy csőrös pohárba, és néha megkevergetve hagyjuk hűlni.
Ha kicsit sűrűsödik, kóstoljuk meg, és ha aszpikos érzést hagy a szánkban, lassan kezdjük a torta tetejére önteni, mert hamarosan teljesen megszilárdul.
Ha minden kész, tegyük hűtőbe, és hidegen tálalva kínáljuk!

Jó étvágyat!

Eddig 874 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN RÁD TALÁL AZ IGAZI TÁRS ÉS A BOLDOGSÁG!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - süteményes - fényképekkel - süti - receptje - tiramisu - fényképpel - sütemények - receptek
BEST OF GYAKORI KÉRDÉSEK KÜLÖNBÖZŐ KATEGÓRIÁKBAN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Akár elad, akár vesz, az Apró Net oldalán jó helyen jár!

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

A LEGSZEBB FACEBOOKOS VALENTIN NAPI SZERELMES BORÍTÓKÉPEK LÁNYOKNAK ÉS FIÚKNAK EGYARÁNT!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Ízfokozó | Most nézik | Gyümölcsös | Sütemények | Zöldség


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Hasznos linkek egy helyen. - Aki keres, az itt biztosan talál!
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK)




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu