ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN RÁD TALÁL AZ IGAZI TÁRS ÉS A BOLDOGSÁG!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - receptek - receptje - tiramisu - süteményes - fényképekkel - sütemények - fényképpel - süti
A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Hirdetne valamit? Adja fel MOST apróhirdetését teljesen INGYENESEN az Apró Net oldalán!

Sütemény receptek/Karácsonyváró narancsos torta

A szükséges hozzávalók:

A tésztához:
5 db tojás,
5 púpos evőkanál porcukor,
3 púpos evőkanál finomliszt,
3 púpos evőkanál rozsliszt,
3 evőkanál tej,
1 csomag habfixáló,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor.
A pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
4 - 5 evőkanál cukor vagy fruktóz,
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
fél narancs reszelt héja.
A zselatinhoz:
1,5 dl frissen facsart narancslé,
1 dl víz,
3 evőkanál cukor vagy fruktóz,
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 csomag színtelen ízesítetlen zselatinpor.
Valamint:
1 nagyobb narancs húsa felkockázva.

Süteményreceptek/Receptek. Karcsonyvr narancsos torta receptje - receptje - receptek - fényképekkel - süti - süteményes - tiramisu - sütemények - fényképpel


Az elkészítés menete:

A piskótatésztát a tojásfehérje és a habfixáló kivételével konyhai robotgéppel vagy kézzel összedolgozzuk.
A tojásfehérjét a habfixálóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük, hogy közben ne essen össze.
A piskótát közepesen alacsony lángon a legmagasabb sütőfiókban süssük 10 - 12 percig, kivajazott formában.
(Mivel minden sütő más, javasoljuk, hogy fogpiszkálóval ellenőrizzük a tészta állapotát (tűpróba), ha szükséges, a megégés elkerülése érdekében tegyünk sütőpapírt a piskóta tetejére, és az egész formát fordítsuk meg a tepsiben, majd süssük még 5 - 6 percig.)
Ha a tészta elkészült és aranybarna, vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
A krémhez a pudingporhoz a tejet folyamatosan adagolva keverjük csomómentesre, majd kezdjük hevíteni, és melegítés közben minden összetevőt szórjunk bele.
Ha besűrűsödött, hagyjuk hűlni pár fokot, majd öntsük a piskótatésztára.
A pudingba még kihűlése előtt nyomkodjuk bele a felkockázott narancsot.
A zselatin elkészítését csak akkor kezdjük el, ha már teljesen lehűlt a puding és a piskóta.
(Fontos, hogy a zselé a termék eredeti leírása szerint - főzési idő és folyadékmennyiség tekintetében - készüljön!)
A zselatinport keverjük csomómentesre a folyadék fokozatos adagolása mellett, majd ezután kezdjük hevíteni, és folyamatosan belekeverni a cukrot és a fűszereket.
Miután a forralás megtörtént, öntsük a folyadékot egy csőrös pohárba, és néha megkevergetve hagyjuk hűlni.
Ha kicsit sűrűsödik, kóstoljuk meg, és ha aszpikos érzést hagy a szánkban, lassan kezdjük a torta tetejére önteni, mert hamarosan teljesen megszilárdul.
Ha minden kész, tegyük hűtőbe, és hidegen tálalva kínáljuk!

Jó étvágyat!

Eddig 706 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDI EGY OLYAN HELY, AHOL BOLDOG PÁRKAPCSOLATOK SZÜLETNEK!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - receptek - sütemények - süti - receptje - tiramisu - fényképpel - fényképekkel - süteményes
A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK EGY HELYEN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Ha keres valamit vagy eladna, akkor az Apró Net oldalán 70 kategóriában ingyenesen megteheti!

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

A LEGSZEBB IDÉZETES, INGYEN ELÉRHETŐ FACEBOOK IDŐVONALRA VALÓ BORÍTÓKÉPEK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Oldaltérkép (sitemap) | Legnézettebbek | Zöldség | Ízfokozó | Krémes


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Sült hekk, batyus hal és még számtalan recept egy helyen!
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Nemzeti Fórum pesterzsébeti szervezete




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu