ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDIN A LEVELEZÉS ÉS A PROFILOK MEGTEKINTÉSE IS INGYENES! |
|
A szükséges hozzávalók:
A tésztához: 4 tojás, 25 dkg kristálycukor, 1 narancs, 4 evőkanál forró víz, 1 csomag sütőpor, 20 dkg finomliszt. A forma kikenéséhez: margarin, finomliszt. A krémhez: 2 narancs, 2 csomag főznivaló vanília ízű pudingpor, 20 dkg kristálycukor, 2 tojás, 5 dl tej, 20 dkg margarin. A tészta locsolásához: 6 - 9 evőkanál narancslé. A torta oldalának díszítéséhez: 10 dkg vékony lapocskákra vágott mandula. A tetejére: 2 dl habtejszín, 1 narancs. |
![]() |
Az elkészítés menete: A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 3 - 4 perc alatt fehéredésig keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) meg a vizet hozzáadjuk. A sütőporral összeforgatott lisztet belekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett 23 cm átmérőjű tortaformába vagy szívformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 35 percig sütjük. A krémhez a narancsok reszelt héját és levét (kb. 2 dl) lábasba töltjük. A pudingporral, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már csak langyos, jól kikeverjük. A margarint először magában keverjük habosra, majd kanalanként a narancskrémet is beledolgozzuk. A kihűlt tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és 2 - 3 evőkanál narancslével mindegyiket meglocsoljuk. Ezután krémmel megkenjük úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson belőle. A torta oldalára szánt mandulát egy serpenyőben arany barnára pirítjuk, hűlni hagyjuk, majd a torta oldalához tapasztjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kissé megdermedjen. A torta tetejét tejszínhabbal és narancsgerezdekkel díszítjük. Megjegyzés: A tortát az ünnepnek megfelelően is díszíthetjük. Ehhez a csokoládét fölolvasztjuk, majd sima csöves habzsákba vagy a magunk által sütőpapírból hajtogatott kis habzsákba töltjük. Ezután sütőpapírra kis fenyőformákat rajzolunk vele. Megvárjuk, amíg megdermednek, azután a papírról óvatosan lefejtjük őket, és a tejszínhabba állítgatjuk. Jó étvágyat! Eddig 719 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |