A szükséges hozzávalók:
1 pohár kristálycukor, 1 pohár víz, 1 pohár tej, 1 evőkanál fagyos zsír (legjobb a kacsazsír), 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 késhegynyi őrölt fahéj, esetleg őrölt szegfűszeg, 3 tojás sárga, kb. 1 kg liszt (tetszés szerint lehet finomliszt vagy teljes kiőrlésű), 1 csomag szalalkáli. A mázhoz: 3 tojásfehérje, 30 dkg porcukor, citromlé. |
|
Az elkészítés menete: A pohár cukrot megpörköljük, felengedjük a vízzel. Közben 3 evőkanál kristálycukorral és langyos tejjel felfuttatjuk a szalalkálit. Folyamatosan keverjük hozzá a többi hozzávalót, majd a feloldott pörkölt cukrot. Folyamatos keverés mellett dolgozzuk hozzá a lisztet. Annyi lisztet kell hozzáadni, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Fél órát pihentetjük, majd vékonyra sodorjuk, és különböző formájú szaggatóval kiszúrjuk. Előmelegített sütőben sütjük. A mázhoz a tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citromlevet, és gőz felett tovább verjük. A forró sütiket megforgatjuk a habban, majd tálcára tesszük, és hagyjuk megszáradni. Megjegyzés: Könnyen elkészíthető, hosszan eltartható. A gyerekeket és az apukákat is be lehet vonni az ünnepi süti készítésébe! Jó étvágyat! Eddig 435 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |