A szükséges hozzávalók:
1 kg mazsola, 1 kg csoki, 10 dkg porcukor, 50 dkg kókuszreszelék, 3 dl rum, 3 csomag vaníliás cukor. |
|
Az elkészítés menete: A mazsolát beáztatjuk a rumba, lepje el a rum. A rumba még tehetünk egy jamaikai rumaromát is, hogy intenzívebb legyen az íze. Minél tovább áll a rumban, annál finomabb, be kell hogy szívja a rumot. Lehet már akár 1 - 2 nappal korábban is beáztatni. Karácsony előtt 1 héttel felolvasztjuk az 1 kg csokit gőz fölött, majd hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, a 25 dkg kókuszreszeléket, a 3 csomag vaníliás cukrot és a rumba áztatott mazsolát, rummal együtt. Összekeverjük, majd apró golyókat formálunk belőle, amiket kókuszreszelékbe vagy kakaóporba forgatunk, és desszertes papírba teszünk. Megjegyzés: Vigyázat! Alkoholos, és nagyon finom! (Ausztrál recept). Jó étvágyat! Eddig 453 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |