ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!


NE MARADJ KI A JÓBÓL! - ISMERKEDJ TE IS A KERESZTÉNY RANDIN

ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

KERESZTÉNY RANDI: EGY OLDAL NEM CSAK DIPLOMÁSOKNAK!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - süteményes - sütemények - fényképpel - süti - receptje - tiramisu - fényképekkel - receptek
NEM TUDOD? - KÉRDEZD MEG! EGYÜTT MEGVÁLASZOLJUK!!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Ha keres valamit vagy eladna, akkor az Apró Net oldalán 70 kategóriában ingyenesen megteheti!

Sütemény receptek/Karácsonyi stollen

A szükséges hozzávalók:

50 dkg finomliszt,
1 dl tej,
1 tojás,
25 dkg vaj,
5 dkg élesztő,
1 dkg só,
10 dkg cukor,
2 cl rum,
1 citrom reszelt héja,
5 dkg kandírozott citromhéj,
5 dkg kandírozott narancshéj,
5 dkg mazsola,
5 dkg darált, hántolt mandula,
1 kávéskanál szegfűbors,
1 kávéskanál őrölt szerecsendió,
1 kávéskanál kardamon,
1 kávéskanál fahéj.


Az elkészítés menete:

A lisztet egy tálba szitáljuk és a közepében kialakított mélyedésbe öntjük a tejben, kis cukorral megfuttatott élesztőt.
Az így kapott híg kovászt meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A mazsolát és az apróra vágott kandírozott gyümölcsöket rumba áztatjuk.
A megkelt kovászhoz hozzáadjuk a tojást, sót, cukrot, fűszereket, vajat és mindezt homogén tésztává dagasztjuk.
Ezután egy órára meleg helyre tesszük.
A kelesztés után hozzáadjuk az áztatott mazsolát és gyümölcsöket meg a mandulát.
Zsírozzuk ki a sütőlemezt vagy béleljük ki sütőpapírral.
Osszuk ketté a tésztát és gömbölyítsük fel őket, majd nyújtsuk kb. 2cm vastagságúra és az egyik végét kb. a tészta feléig hajtsuk be, hogy kialakuljon a jellegzetes stollni forma, majd meleg helyen két órán át kelesszük.
A sütőt melegítsük 180°C-ra és kb. 45 - 50 percig süssük.
Sütés után kenjük be többször olvasztott vajjal majd kihűlés után szórjuk meg vastagon porcukorral.
Végül becsomagolva hűvös helyen tároljuk.
A hozzávaló fűszereket helyettesíthetjük mézeskalács - fűszerkeverékkel is.
Megjegyzés:
A stollen osztrák ünnepi kalács, amit általában Mindenszentekkor készítenek el és Karácsonyig hűvös helyen, becsomagolva tárolnak.

Jó étvágyat!

Eddig 563 alkalommal tekintették meg ezt a receptet.


ISMERD MEG ŐT IS A KERESZTÉNY RANDIN!

A KERESZTÉNY RANDIN RÁD TALÁL AZ IGAZI TÁRS ÉS A BOLDOGSÁG!


A Blasius Info - Gyakori Kérdések oldalának hirdetése. - receptje - süteményes - tiramisu - receptek - fényképpel - süti - sütemények - fényképekkel
KÉRDEZZ BÁTRAN, VÁLASZOLJ OKOSAN!
www.gyakorikerdesek.blasiusinfo.hu


ADJA FEL ÖN IS INGYENES HIRDETÉSÉT AZ APRÓ NET OLDALÁN!

Apró Net: egy oldal, ahol TELJESEN INGYENESEN adhatja fel apróhirdetését!

Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

A LEGSZEBB INGYEN ELÉRHETŐ SZÖVEGES, FACEBOOKRA VALÓ BORÍTÓKÉPEK!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Krémes | Oldaltérkép (sitemap) | Most nézik | Csonthéjas | Gyümölcsös


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Hasznos linkek egy helyen. - Aki keres, az itt biztosan talál!
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Sült hekk, batyus hal és még számtalan recept egy helyen!




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu