A szükséges hozzávalók:
25 dkg mascarpone krémsajt, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 2 dl erős hideg feketekávé, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag babapiskóta, 1 dl amaretto likőr. |
![]() |
Az elkészítés menete: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral elektromos habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amarettót, majd kemény habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük (nem szabad sokáig keverni, mert a tojásfehérje a krémben összeesik). Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük, ízlés szerint rummal vagy amarettóval ízesítjük. A babapiskótákat a tejeskávéba mártjuk (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen). Egy négyszögletes tál alját kirakjuk a piskótákkal egy sorban. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk. A rétegezést a fent leírt módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi, úgy, hogy a tetejére krém kerül. A kész tiramisut 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük. Jó étvágyat! Eddig 584 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |
GYÖNYÖRŰ BORÍTÓKÉPEK EGY HELYEN!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu
![]() Hasznos linkek egy helyen. - Aki keres, az itt biztosan talál! |
  | ![]() GLS futár állás, csomagküldő szolgálat - csomagkövetés, kedvező tarifák! |
webmester:
Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu