A szükséges hozzávalók:
5 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 25 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál rum, 40 dkg finomra darált mandula vagy marcipán. A díszítéshez: 10 dkg tortabevonó csokoládé. |
![]() |
Az elkészítés menete: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a porcukrot, a citromhéjat, a kókuszreszeléket, a rumot és a darált mandulát. A sütőpapírra kanállal, vagy habzsákkal kis kupacokat teszünk, és a sütőben 15 - 20 percig sütjük. Kihűtjük. Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét, belemártjuk a sütemények egyik felét. Tortarácson hagyjuk megszáradni. Jó étvágyat! Eddig 551 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |
TÖBB SZÁZ FACEBOOKOS BORÍTÓKÉP, AMIKNEK INGYENES A LETÖLTÉSE!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu
![]() Szellemi Termékeket Fejlesztő és Koordináló Kreatív Szövetség (SzFK) |
  | ![]() Hasznos linkek egy helyen. - Aki keres, az itt biztosan talál! |
webmester:
Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu