ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU! |
|
A szükséges hozzávalók:
2 dkg élesztő, 1 dl tej, 6 dkg kristálycukor, 25 dkg finomliszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1 kiskanál só, 5 dkg sütőmargarin vagy vaj, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál citromlé, 20 dkg szilvalekvár (a töltelékhez), 30 dkg marcipánmassza, ételfesték (pl. sárga, kék, piros). |
![]() |
Az elkészítés menete: Futtassuk fel egy kis lábasban az élesztőt 3 evőkanál langyos tejjel és 1 teáskanál kristálycukorral. Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a maradék kristálycukrot, a langyos tejet, a vaníliás cukrot, a tojást és a kiskanál sót. Dolgozzuk össze, öntsük hozzá a felolvasztott margarint, és gyúrjuk sima tésztává. Kelesszük lefedve, meleg helyen 40 percig. A tésztát vágjuk dió nagyságú darabokra. Mindegyik közepét nyomjuk be a hüvelykujjunkkal, és töltsük meg 1 teáskanál szilvalekvárral. Formázzunk gombócokat, és kelesszük őket meleg helyen kb. 15 percig. Kenjük ki a tojás alakú sütőformákat, és óvatosan nyomkodjuk bele a gombócokat. Ha nincs tojásformánk, akkor sütőpapírral bélelt tepsiben kelesszük, és formáljunk tojásformát. Előmelegített sütőben, (villanytűzhelynél 180 fokon), süssük kb. 20 percig. Hagyjuk hűlni, majd vegyük ki a süteményeket a formákból. Gyúrjuk át a marcipánmasszát, osszuk három részre, és fessük be ételfestékkel. A marcipánt nyújtsuk ki, szúrjunk a tojásoknál nagyobb korongokat, majd borítsuk be a tésztatojásokat. A tojásfehérjét, a porcukrot és a citromlét addig verjük, amíg fényes lesz. Színezzük, mint a marcipánt. Díszítsük a már elkészült tojásokat egy nyomózsák segítségével. Jó étvágyat! Eddig 784 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |