A szükséges hozzávalók:
2,5 dl tej, 1 kiskanál kristálycukor, 2,5 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 1 kiskanál só, 10 dkg tejföl, 2 tojás, 3 fej lilahagyma, 50 dkg sajtos párizsi, 15 dkg trappista sajt, 15 dkg füstölt sajt, feketebors, majonéz |
![]() |
Az elkészítés menete: A tésztához a tejet meglangyosítjuk, a cukrot felolvasztjuk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk pár percet pihenni. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, belekeverjük a sót, a tojást, a tejfölt és az élesztőt. Kicsit keményebb tésztát dagasztunk belőle, majd kb. 1 órát kelesztjük. Ha kb. duplájára kelt, 2 cm vastagra nyújtjuk. Az elnyújtott tésztát megkenjük a majonézzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a felkokázott hagymát és a párizsit, majd betakarjuk a kétféle reszelt sajttal. Ezután feltekerjük, lekenjük tojással, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat! Eddig 920 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |