A szükséges hozzávalók:
1 l tej, 5 evőkanál mák, 5 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg magozott meggy, 4 tojás, 5 - 6 db szikkadt zsemle, kevés margarinés zsemlemorzsa. |
|
Az elkészítés menete: A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. A zsemléket ujjnyi vastagra felvágjuk. Az így kapott kupacot elharmadoljuk. Az első 1/3-ot szűrőkanálba tesszük, és egy edény fölött leöntjük a tejjel. Ezeket a részben elázott, de nem szétázott szeleteket kivajazott és morzsázott tepsibe 1 rétegbe lerakjuk. (Tepsi mérete kb 20x30 cm). A cukor és mák felét kávédarálón megdaráljuk, és a zsemlesort megszórjuk vele. A fele meggyet szintén rászórjuk. Majd újra tejjel leöntjük a következő zsemlekupacot, majd cukros mák és meggy. A tetejére leöntött zsemlesor kerül. A maradék tejbe - ha már kihűlt - belekeverjük a 4 tojás sárgáját, és ezzel meglocsoljuk a rakottast. A tojásfehérjéket felverjük, és befedjük vele a rétegezett dolgokat úgy, hogy elfedje teljesen. Forró sütőbe tesszük, míg kicsit rózsaszínűvé válik a tojásfehérje teteje. Jó étvágyat! Eddig 454 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |