|
A szükséges hozzávalók:
5 db kifli, 1 l tej, 20 dkg mák, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál méz, 2 csomag vaníliás cukor, reszelt citrom- és narancshéj, mazsola. |
![]() |
Az elkészítés menete: A kifliket lekarikázzuk. A mákot megdaráljuk, és összekeverjük a méz kivételével a többi hozzávalóval. Egy jénait kikenünk margarinnal. A kiflit beáztatjuk a tejbe, és a felét a jénaiba tesszük. Megszórjuk az ízesített mákkal és a felolvasztott méz felével. Majd jöhet rá a maradék kifli, és erre megint mák, a maradék mézet is rácsorgatjuk. Közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük, és kb. 15 perc alatt összesütjük. Megjegyzés: A kifliket ne egyszerre áztassuk be, mert akkor nagyon szétázik. Inkább csak kisebb adagokban, ezzel elkerülve ezt. Jó étvágyat! Eddig 834 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |