Stemny receptek /Mkos - mzes kevert kalcs


A szksges hozzvalk:

12 dkg mz,
8 dkg grz,
8 dkg porcukor,
4 tojs,
5 dkg vaj,
15 dkg mk,
1 csomag vanlis cukor,
10 dkg cseresznyekompt (vagy mazsola),
1 evkanl tej,
rlt fahj,
nizs,
fl citrom leve.


Az elkszts menete:

A tojsok fehrjt habb verjk.
A mzet, a tojsok srgjt, az olvasztott vajat, a reszelt citromhjat, az nizs s a fahjat 15 perc alatt habosra keverjk (amg a massza kemny lesz, konyhai robotgppel csak pr perc).
Beletesszk a vanlis cukrot s a kimagozott, lecspgtetett cseresznyt vagy a mazsolt.
Felvltva hozztesszk a fehrjehabot s a stporral s mkkal elkevert grzt.
1 kanl tejjel megknnytjk a masszt.
Kikent, kilisztezett (vagy stpaprral blelt) formba ntjk, s 220 - 240 fokra elmelegtett stbe tesszk.
A tszta felemelkedse utn a stt visszavesszk 160 - 180 fokra.
Tprbval ellenrizzk, hogy j-e, s mg melegen kibortjuk a megslt stemnyt.

J tvgyat!

Eddig 371 alkalommal tekintettk meg ezt a receptet.



 


Hogyha Facebook borítóképet keres a Facebook profiljára akkor jó helyen jár. Itt számtalan borítóképet talál!

A LEGSZEBB FACEBOOKOS TÉLI BORÍTÓKÉPEK, AMIKNEK INGYENES A LETÖLTÉSE!
www.facebookboritokepek.blasiusinfo.hu


Sütemények | Gyümölcsös | Oldaltérkép (sitemap) | Oldal ajánlása | Krémes


receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Hasznos linkek egy helyen. - Aki keres, az itt biztosan talál!
  receptek - receptje - fényképpel - sütemények - süteményes - süti - fényképekkel - tiramisu
Nemzeti Fórum pesterzsébeti szervezete




webmester: Varga Balázs Imre
www.blasiusinfo.hu