ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY TÁRSKERESŐ OLDAL. - AKI KERES AZ ITT BIZTOSAN PÁRRA TALÁL! |
|
A szükséges hozzávalók:
3 kifli, 7 dl tej, 4 tojás, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál cukor, 20 dkg darált mák, 1 citrom reszelt héja, 7 dkg vaj, 1/4 citrom leve, 1 evőkanál porcukor. A főzelékhez: 1 zsenge főzőtök, 2 evőkanál cukor, 5 dl tejszín, 20 dkg fehér csoki, bazsalikomlevél vagy friss gyümölcs a dekorációhoz. |
![]() |
Az elkészítés menete: A tökraguhoz a tököt megtisztítjuk, magját kivájjuk, a húst felkockázzuk, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot, hagyjuk állni 1 órát, hogy levet eresszen. A kiflit felkarikázzuk. A tejet elkeverjük a tojás sárgákkal és a mézzel. A vajat barnára pirítjuk. A karikázott kiflire öntjük a hideg mézes - tojásos tejet és a barna vajat, hozzáadjuk a darált mákot és a reszelt citromhéjat, összeforgatjuk. A szuflé formákat kikenjük vajjal és megszórjuk cukorral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral és negyed citrom levével felverjük, és a mákos masszába forgatjuk először a felét, majd utána a másik felét is. A szuflé formákba adagoljuk, és vízfürdőben 30 - 35 perc alatt megsütjük. A tejszínt tűzre tesszük, és a felére beforraljuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott cukros tököt, megkeverjük, hozzáadjuk a felkockázott fehér csokit. Megvárjuk míg felolvad, majd jegyes vízben lehűtjük. A mákos gubás fejfújtakat a csokis tökmártással, bazsalikomlevéllel vagy friss gyümölccsel, esetleg gyümölcsfagylalttal tálaljuk. Jó étvágyat! Eddig 719 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |